Workshop “Anatomie en ontleden van de kip”

Datum / Tijd
30/04/2020 om 19:30 - 22:00


Beschrijving

Let op, de datum voor deze workshop is inducatief. Indien u zich aanmeldt kijken wij naar een geschikte datum en contacten u hier over.

Deze workshop is gemaakt voor belangstellenden die willen weten hoe een kip in elkaar zit.
Deze workshop komt daarom ook het meest tot zijn recht als een vervolg op de basisworkshop “basiskennis voor de hobbykippenhouder

Na een theoretische voorbereiding via een powerpointpresentie gaan we gezamelijk een kip ontleden en bespreken. Daarna gaat u per tweetal een kip ontleden uiteraard onder een profesionele begeleiding. Na afloop bespreken we de ervaringen en bespreken we een aantal veel voorkomende sectiebeelden bij gestorven hobbykippen aan de hand van beeldmateriaal.

Het doden van dieren is aan regels gebonden. Ook het doden van een zieke kip of het doden van een kip voor huisslachting.
Hobbykiphouders en medewerkers op kinderboerderijen etc komen soms in de situatie dat een kip gedood moet worden. Het is dan gewenst om het dier op een zo dierwaardige wijze te kunnen doden. Een uur voorafgaand aan de workshop anatomie en ontleden van de kip wordt u in de gelegenheid gesteld zelf een kip te doden of daar bij aanwezig te zijn. U bepaaldt ter plekke of u wel dan niet een kip wilt doden.

Locatie:
Goudbloemsedijk 10
4741 SN Hoeven.

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Workshop anatomie kip
Na een theoretische inleiding onder begeleiding zelf een kip ontleden.
€60,00
deelsessie doden van de hobbykip
In deze deelsessie, voorafgaand aan de wordshop "Workshop anatomie kip", bent u in de gelegenheid zelf een kip te doden of daarbij aanwezig te zijn.
€30,00


Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *