Lezingen & Cursussen

Als u op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe lezingen en cursussen, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief

Workshop “Anatomie en ontleden van de kip”

Vrijdag 24 februari 2023   van 13.30 tot  16.30  uur  Locatie: Goudbloemsedijk 10 4741 SN Hoeven

Kosten € 75,-

Deze workshop is gemaakt voor belangstellenden die willen weten hoe een kip in elkaar zit.
Deze workshop komt daarom ook het meest tot zijn recht als een vervolg op de basisworkshop “basiskennis voor de hobbykippenhouder

Na een theoretische voorbereiding via een powerpointpresentie gaan we gezamenlijk een kip ontleden en bespreken. Daarna gaat u per tweetal een kip ontleden uiteraard onder een professionele begeleiding. Na afloop bespreken we de ervaringen en bespreken we een aantal veel voorkomende sectiebeelden bij gestorven hobbykippen aan de hand van beeldmateriaal.

Het doden van dieren is aan regels gebonden. Ook het doden van een zieke kip of het doden van een kip voor huisslachting. Dit wordt u geïnstrueerd.
Hobbykiphouders en medewerkers op kinderboerderijen etc komen soms in de situatie dat een kip gedood moet worden. Het is dan gewenst om het dier op een zo dierwaardige wijze te kunnen doden. Bij de workshop anatomie en ontleden van de kip wordt u in de gelegenheid gesteld zelf een kip te doden of daar bij aanwezig te zijn. U bepaald ter plekke of u wel dan niet een kip wilt doden. De gedode kippen worden voor deze workshop gebruikt of voor de slacht.

Aan deze workshop is voor maximaal 8 deelnemers.

U kunt zich aanmelden middels  de button hieronder. Na betaling ontvangt u een toegangsbewijs.

Koop ticket

Workshop “Basiskennis voor de hobbykippenhouder”

Op maandag 6 Maart 2023 houden wij de volgende workshop.  

Kosten € 35,-

In de workshop “basiskennis voor de hobbykippenhouder ” krijgt u een boeiend verhaal te horen over het houden en verzorgen van de hobbykip. Onderwerpen als gedrag, voeding en huisvesting komen aan de orde. In de presentatie zit zeer veel beeldmateriaal.
De workshop wordt op avond gehouden van 19.30 tot 22.00 uur. In slaap vallen zult u niet, want de workshop is interactief met een gezonde portie humor. U kunt al uw vragen kwijt.

Locatie: De Standaert, Timberwolfstraat 5, 4758 AJ Standdaarbuiten

U kunt zich aanmelden middels  de button hieronder. Na betaling ontvangt u een toegangsbewijs.

Koop ticket

 

Workshop “Ziekten en kwalen bij (hobby)pluimvee”

Deze workshop wordt gehouden op donderdag 16 maart 2023

Kosten: € 35,-

Gelukkig blijven onze hobbykippen vaak gespaard voor ziekten en kwalen. Toch kan het belangrijk zijn afwijkingen in de gezondheid van uw dieren te herkennen. Voor uw professie of gewoon uit interesse. Deze workshop is dan ook net als de andere toegankelijk voor Hobbykippenhouders, pluimveehouders en dierenartsen.
In deze workshop worden de ziekmakende oorzaken van ziektekiemen besproken. daarna ziekten en kwalen die het meest bij hobbypluimvee voorkomen. Aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal worden de afwijkingen besproken.
We gaan in op het voorkomen , herkennen en de eventuele behandelmogelijkheden.

Locatie: De Standaert, Timberwolfstraat 5, 4758 AJ Standdaarbuiten

U kunt zich aanmelden middels  de button hieronder. Na betaling ontvangt u een toegangsbewijs.

 

Koop ticket

Powered by Events Manager