Workshop “Anatomie en ontleden van de kip”

Datum / Tijd
24/02/2023 om 13:30 - 16:30


Beschrijving

Vrijdag 24 februari 2023   van 13.30 tot  16.30  uur  Locatie: Goudbloemsedijk 10 4741 SN Hoeven

Kosten € 75,-

Deze workshop is gemaakt voor belangstellenden die willen weten hoe een kip in elkaar zit.
Deze workshop komt daarom ook het meest tot zijn recht als een vervolg op de basisworkshop “basiskennis voor de hobbykippenhouder

Na een theoretische voorbereiding via een powerpointpresentie gaan we gezamenlijk een kip ontleden en bespreken. Daarna gaat u per tweetal een kip ontleden uiteraard onder een professionele begeleiding. Na afloop bespreken we de ervaringen en bespreken we een aantal veel voorkomende sectiebeelden bij gestorven hobbykippen aan de hand van beeldmateriaal.

Het doden van dieren is aan regels gebonden. Ook het doden van een zieke kip of het doden van een kip voor huisslachting. Dit wordt u geïnstrueerd.
Hobbykiphouders en medewerkers op kinderboerderijen etc komen soms in de situatie dat een kip gedood moet worden. Het is dan gewenst om het dier op een zo dierwaardige wijze te kunnen doden. Bij de workshop anatomie en ontleden van de kip wordt u in de gelegenheid gesteld zelf een kip te doden of daar bij aanwezig te zijn. U bepaald ter plekke of u wel dan niet een kip wilt doden. De gedode kippen worden voor deze workshop gebruikt of voor de slacht.

Aan deze workshop is voor maximaal 8 deelnemers.

U kunt zich aanmelden middels  de button hieronder. Na betaling ontvangt u een toegangsbewijs.

Koop ticket

Geplaatst in .